måndag 24 oktober 2011

Att släta över och gå vidare...

I media och på bloggar pågår debatter om både känsliga och vardagliga ämnen. Ofta finns olika åsikter om skilda fenomen och
diskussioner uppstår. Men mitt i diskussionerna finns ibland människor som vill släta över och gå vidare. Detta yttrar sig i svepande ord om "våra fantastiska lärare ska inte behöva få höra sådana  påhopp, nu ska vi jobba vidare i stället"  eller  "alla våra elever klarade inte godkänt, men nästa termin tar vi nya tag".

Att glida vidare i tillvaron utan att analysera brister är mycket vanligt i mänsklig verksamhet. Det kan också förekomma i andra sammanhang och då kan det ibland bli omedvetet komiskt:

Nämndemannaföreningen hade varit på resa i Ukraina. De fann tillvaron för invånarna mycket trist och eländig. Korruption och kriminalitet härjade. En av nämndemännen yttrade sig vid hemkomsten om det besökta landet:

"I Ukraina finns självklart också krafter som kämpar mot eländet i detta land . Svåra förhållanden varar ju inte för evigt, efter regn kommer sol, efter en natt kommer gryning med en ny morgon."
3 kommentarer:

  1. Ja hjälp. Efter regn kommer rätt ofta ännu mera regn.

    SvaraRadera
  2. Ja, en av de bästa väderprognoserna är att man får samma väder nästa dag!

    Det vänliga överslätande nu har alla sagt sitt som är alltför vanligt innebär ett glidande där uppe på ytan som aldrig ger några riktiga insikter. Jag kan vara diplomatiska vänlig men hoppas jag inte faller i utslätningens fälla.

    SvaraRadera