onsdag 9 november 2011

Anne-Marie Körlings egna språk

Det finns en del bloggare (och skribenter i övrigt också) som är distinkta och noggranna i sina ordval, utan att fördenskull vara tråkiga och utslätade. Andra bloggare är rätt trista i sin framtoning och framstår snarare som vardagliga och grå. Alla är dock värda att läsas och lyssnas till på olika sätt. Åter andra använder ett språk som är ytterst verböst och blomstersmyckat så att substansen närmast upplöses från det som är avsett att vara det innehållsliga. En av några sådana bloggare är Anne-Marie Körling.

http://korlingsord.se/archives/24454

Jag har några gånger frågat Anne-Marie Körling vad hon menat med vissa mångtydiga meningar men aldrig fått svar. Denna bristande vilja till dialog har faktiskt irriterat mig och jag har ifrågasatt henne igen.

Det har Anne-Marie Körling inte klarat utan hon har nu och då avstängt mig från att kommentera hennes blogg. Just nu är jag förhindrad att kommunicera direkt med henne.  Där har vi uppenbarligen olika sätt att se på öppen dialog, yttrandefrihet och hur man bemöter kritiskt tänkande. Det är alltså inte bara våra språk som skiljer sig åt.Men så ska det ju vara?! Vi befinner ju oss i en demokrati där tusen röster ska få höras. Fast de ska väl få mötas även om det blir ordstrid?

2 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är bra om vi håller oss till sakfrågor och undviker det som handlar om person. Själv kan jag vara ganska frikostig med att kommentera uttryck som andra skriver men hoppas jag inte påstår något om dem som person.

  Din kampanj för att undvika språk som kamouflerar det centrala budskapet har mitt fulla stöd. Vi möter det alldeles för ofta i skolans värld och skulle vinna på att öppna debatten.

  Jag inspireras dock av Anne-Marie Körling texter och hoppas att du kan försöka tona ner det som känns som det blivit alldeles för mycket av en personlig konflikt. Jag undrar om era värderingar ligger så långt från varandra och det känns som att du skulle vinna på att den här diskussionen snabbt kom till punkt och lades till handlingarna.

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt stöd för mitt lilla korståg mot ordrik, oproblematiserande luddighet.

  Jag har aldrig träffat Anne-Marie Körling och har absolut ingenting emot henne som person. Hon är säkert
  sympatisk. Men det sätt hon skriver på gillar jag inte. Jag tror att det också i någon mening är farligt eftersom det lyrikiserar
  både problem och glädjeämnen
  utan att ha poetiska kvaliteter.

  Skälet till detta inlägg är att AMK började nämna mig i sin blogg häromdagen samtidigt som hon
  håller mig utanför möjligheter att kommentera.

  Det här att hålla tyst för husfridens skull är inte min melodi, Jan.

  SvaraRadera