tisdag 9 augusti 2011

Rektorn vid Södertörns högskola

Jag har i några omgångar skrivit om vetenskap. Det är på tiden att påminna om vilken slags vetenskapssyn ledare av en av våra höga läroanstalter har, nämligen Moira von Wright, rektor vid Södertörns
högskola. Kan det bli värre?

http://www.newsmill.se/artikel/2010/01/07/varf-r-vill-s-dert-rns-h-gskola-ha-en-vetenskapsfientlig-rektor

5 kommentarer:

 1. Det där var riktigt ruskig läsning, Bertil. Jag tackar för länken samtidigt som jag önskar att alltsammans vore ett aprilskämt.

  SvaraRadera
 2. fast inte anonym

  Det riktigt ruskiga anser jag vara att inte fler forskare reagerar mot de här horribla företeelserna. Hur kan de bara stillatigande se på? Jag har också tagit upp detta problem i några artiklar på Newsmill. Jag har själv fått uppleva liknande uttalanden från en rektor på lärarhögskolan i Växjö för ca tio år sedan. Ingen i auditoriet verkade reagera nämnvärt då heller. Kan passa på att ge Helena en eloge för att hon tar upp problemen med åsiktsstyrningen inom politiken. Jag förstår även dina opponenters reaktioner. Finns det ingen annan möjlighet än kvotering för att komma till rätta med det här problemet? Jag gissar att du ser ditt förslag som en framkomlig väg att lösa problemet på. Jag har inte samma möjlighet som du att kommentera på Newsmill. Jag har ingen som helst aning om varför då jag aldrig har blivit anmäld eller överträtt några gränser så vitt jag vet. Tråkigt när man utestängs från att svara på kommentarer angående ens egna artiklar.

  Kristian Fredriksson

  SvaraRadera
 3. Ja hur kan forskningssverige stå och se på när någon agerar som Moira de Wright. Alla vetenskapligt sinnade borde vrida sig av olust och dåligt samvete omedelbart. Hela forksningsområdet hamnar i vanrykte av det här. Är det det de moderna nätverkande som gör att man måste dunka rätt personer i ryggen fastän de är ute och cyklar med sina idéer.

  SvaraRadera
 4. Ojojoj! Detta bekräftar väl i och för sig det jag såg genom hela min utbildning, att rötäggen finns på alla nivåer.

  Tyvärr tror jag att det finns en hel del forskare som inte förstår vanvettet. Jag har läst så många undermåliga (men ändå publicerade!) forskningsrapporter att jag inte alls ser upp till forskare generellt på samma sätt som den stora massan faktiskt gör. Blir därför inte heller förvånad om reaktionerna från "forskningssverige" uteblir.

  SvaraRadera
 5. Nej, håller med.
  Men visst är det märkligt tyst
  från forskarna.

  SvaraRadera