måndag 21 november 2011

Kloka ord?


Vad är det vi håller på med på bloggen? För vem? Vad är blogg? Varför skyndar vi? Hur ska vi hinna? Var är lekutrymmet, kreativiten, lusten, glädjen och det mänskliga? Varför lär vi oss? Hur får vi använda våra kunskaper? Vem är jag att veta? Vem vet? 

utarbetad efter ett inlägg av Anne-Marie Körling3 kommentarer:

 1. Läser med glädje dina inlägg och kommentarer. Håller med dig i Kroksmarksdebatten, vilken jag har insyn i eftersom jag är inblandad, ej som deltagare, i modellskola nummer 2.
  Detta inlägg står ut på ett fascinerande sätt i någon sorts motsats till annat du skriver. Vet inte hur jag ska läsa eller tolka texten, vilket jag efter en stund inser inte gör det minsta. Blir på ett sätt nyfiken på om det är meningen, samtidigt som jag inte vill veta.

  SvaraRadera
 2. Aha, nu hittade jag ditt inlägg om AMK:s språk. Då är bakgrunden klar, vilket på ett sätt förklarar texten. Det var ungefär som jag trodde, har själv läst en del hon skrivit. Men, det fanns en spänning i att inte vara säker på hur ironiserande texten var.

  SvaraRadera
 3. Tack för dina ord!
  Ja, det var en ironisk anspelning på de texter som ibland emanerar frånvåra kära
  "flumpedagoger". I sina adjektivfyllda ordmassor liknar de postmodernistiska tänkare (vilket de nästa är!) i sina
  överfulla, men tomma meningar.

  Det var intressa t att höra att du har viss koppling till Modellskola #2. Att du dessautom har läst AKM:s poesi gör dig till lovande ledamot i akademin för de begripliga texterna.

  SvaraRadera