onsdag 10 augusti 2011

Marknadens kannibalism

Martin Ratz, koncernchef för Paradona, ett av dessa otaliga rekryteringsföretag som lever på att ge vårdpersonal jobb i andra länder, får i dagens Svenska Dagbladet (110810)  den i vissa kretsar helt naturliga frågan "Hur drar ni nytta av krisen?"

Ratz svarar att den nuvarande krisen (till skillnad från föregående och kommande?) skapar möjligheter till cirkulation av arbetskraft från ett land till ett annat. Oftast från fattiga länder till rika.

Marknaden är anpassningsbar ända in i döden. 1 kommentar:

  1. Kommentar av Kristian Fredriksson.

    Din avslutning är nog tyvärr mer sann än du kanske inser. "Marknaden är anpassningsbar ända in i döden" är förmodligen den regel som stora delar av jordens befolkning har att följa just nu. Hans uttalande är för mig ett hoppfullt sådant eftersom några förmodligen kommer att överleva, trots avsaknaden av trygghetssystem. Människor är kapabla att utstå det mesta för att överleva. Jag hoppas han kan skaka fram lite personal i andra riktningen också om det är det du syftar på. Om inte så är fallet så håller jag fullständigt med dig, eller den ståndpunkt jag tror du har.

    SvaraRadera